سه‌شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۸
از شب تلخ کربلای۴ تا روز شیرین شهادت/ وقتی سردار مدافع حرم از قافله شهادت جانماند

حوزه/ مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به اینکه واقعا حق سردار غلامی شهادت بود، گفت: حسرت عجیبی از شهادت در این سردار بزرگ وجود داشت و دائم می گفت دوستان شهید ما رفتند و ما از قافله شهادت جاماندیم اما وی نیز به آرزوی دیرین خود رسید.

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و کارگردان نمایش «اروند خون» در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، به روایت حضور سردار احمد غلامی شهید مدافع حرم و فرمانده تیپ مستقل 110 شهید بروجردی در تمرین نمایش «اروندخون» پرداخت و گفت: در آذرماه سال گذشته نمایش «اروندخون» را که روایت کننده علمیات کربلای چهار و مظلومیت شهدای غواص بود، تمرین و آماده سازی می کردیم؛ درآن هنگام یکی از تمرین ها به دوستان پیشنهاد دادم چندتن از فرماندهان و سرداران جنگ را که در این عملیات حضور داشتند به تمرین دعوت کنیم و متن نمایش را برای آنها بخوانیم تا متوجه شویم، چه اندازه متن نمایش با آنچه در این عملیات واقع شده، نزدیک است.

وی تصریح کرد: پس از ارائه این پیشنهاد، قاسم زارع بازیگر نقش فرمانده استقبال کرد و گفت می تواند مقدمات حضور چندتن از سرداران دوران دفاع مقدس را که در عملیات کربلای4 حضور داشتند، فراهم کند.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزی هنری افزود: بعد از هماهنگی قاسم زارع، سردار حاج احمد غلامی و سردار حاج عباس رضاپور سر تمرین نمایش اروندخون آمدند اما روحیه و رفتار آنها متناسب با جایگاه سرداری نبود چرا که بسیار محجوب، نجیب، متواضع و خاکی رفتار می کردند.

زارعی ادامه داد: بعد از آشنایی مختصر، از این دو سردار عزیز درخواست کردیم که ابتدا نمایشنامه را برای آنها بخوانیم و سپس نظرات خود را درباره نزدیکی این نمایش و واقعیت عملیات کربلای چهار را بگویند.

وی تصریح کرد: بعد از خواندن نمایشنامه، سردار غلامی گفت «متن نمایش با آنچه در عملیات کربلای 4 رخ داد، نزدیک است و آن دوران را برای ما تداعی کرد»؛ همچنین ایشان اطلاعات خوبی درباره «پل مارد» دادند و موقعیت عملیات را ترسیم و خاطرات زیادی از حضور در جنگ و همرزمان شهید خود بیان کردند.

*روایت سردار غلامی از شب تلخ عملیات کربلای4

کارگردان نمایش اروندخون با اشاره به توضیحات سردار غلامی درباره شب عملیات کربلای4، اظهار داشت: این سردار بزرگوار روایت می کرد «یکی از فجیع ترین اتفاقات دوران جنگ تحمیلی در این شب اتفاق افتاد و نیروهای بعثی با استفاده از پدافند، ضدهوایی و مین ضدتانک، سخت ترین تجهیزات نظامی را علیه رزمندگان به کار بردند و شب بسیار تلخی را برای ما رقم زدند».

زارعی تصریح کرد: بعد از توضیحات سردار غلامی، بنده گفتم این شرح از واقعه شبیه شهدای کربلاست که ایشان تایید کرد و گفت «وقایع شب عملیات کربلای4 ما را یاد کربلا می اندازد چرا که بعثی ها، به ددمنشانه ترین و وحشیانه ترین شکل ممکن، بچه های ما را شهید کردند».

*علاقه سردار دفاع مقدس به هنر تئاتر

وی همچنین با اشاره به علاقه سردار شهید احمد غلامی به هنر تئاتر، اظهار داشت: این شهید بزرگوار در تمرین نمایش اروند خون گفت « از علاقه مندان تئاتر هستم و در دوران جوانی چند تئاتر در مسجد محل و مدرسه اجرا کردیم».

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزی هنری افزود: سردار شهید غلامی و سردار رضاپور بسیار خوشحال شدند که درباره شهدای غواص و عملیات کربلای چهار، این نمایش را آماده کردیم چرا که معتقد بودند در شرایط امروز که آثار سینمایی با موضوع دفاع مقدس کم شده و در تئاتر نیز کارهای کمی درباره جنگ تحمیلی اجرا شده، کار «اروندخون» در قالب تئاتر نمایش خوبی برای زنده نگاه داشتن آن دوران است.        

زارعی تصریح کرد: سردار شهید غلامی و سردار رضا پور آن قدر خاکی و متواضع رفتار کردند که بعد از گفت وگوی سه ساعت پیرامون نمایش و دوران جنگ، در پایان تمرین نمایش «اروند خون» همراه با عوامل این نمایش، نان و پنیر خوردند و خیلی دوستانه و صمیمانه برخورد داشتند.

وی در ادامه با اشاره به حضور سردار شهید غلامی در سه اجرای پیاپی نمایش «اروند خون»، ابراز داشت: این سردار بزرگوار می گفتند «فکر نمی کردم آنچه خواندید را بتوانید این گونه اجرا کنید و وقایع عملیات کربلای 4 را به این نحو بازسازی کنید».

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزی هنری همچنین به ضیافت شام سردار احمدلو مدیر فرهنگسرای بهمن تهران اشاره داشت و گفت: در این ضیافت، بازیگران و عوامل نمایش «اروندخون»و سرداران عملیات کربلای4 از جمله سردار شهید احمد غلامی حضور داشتند که گردهم آمدن فرماندهان این عملیات ابتکار جالبی بود و در این محفل نیز خاطرات خاصی از شب عملیات روایت شد و شب ماندگاری بود.

زارعی با اشاره به اینکه سردار غلامی و فرماندهان عملیات کربلای4 بعد از نمایش «اروندخون» با چشمان گریان یاد خاطرات شب عملیات افتاده و در آن شب فضای عجیب معنوی ایجاد شده بود، ابراز داشت: بعد از پایان نمایش، از عوامل این تئاتر برای زنده نگاه داشتن یاد شهدای غواص و خاطرات دوران دفاع مقدس تشکر کردند و گفتند دست شما را می بوسیم که به این موضوعات می پردازید.

وی افزود: ما بازیگران و عوامل نمایش «اروندخون» نیز ضمن خوشحالی از اینکه توانسته ایم گوشه ای از عملیات کربلای چهار را روایت کنیم، به سردار غلامی و دیگر فرماندهان عزیز گفتیم «روزی شما در دوران دفاع مقدس از کیان، خاک و ناموس ما دفاع کردید و حالا ما وظیفه داریم به عنوان سربازان جبهه فرهنگی کار کنیم و رشادت ها و دلاوری های شما را نشان دهیم».

*وقتی رفتار سردار نظر جوانان را نسبت به رزمندگان تغییر داد

کارگردان نمایش «اروندخون» با اشاره به اینکه عوامل این تئاتر به خصوص ایوب آقاخانی نویسنده این نمایش از بزرگی و عظمت رفتار سردار شهید غلامی به وجد آمده بودند، ابراز داشت: شاید بعضی از عوامل این تئاتر که از جوانان نیز بودند در تفکر شخصی خود نسبت به بسیجیان و رزمندگان دفاع مقدس تصورات غلطی داشتند اما با رفتار و تواضع سردار غلامی نظر آنها تغییر کرده بود و می گفتند چه انسان های شریف، مقتدر و متواضعی جنگ را اداره کردند.

*توصیه سردار شهید غلامی به هنرمندان

وی همچنین به توصیه سردار شهید احمد غلامی به هنرمندان و عوامل نمایش «اروندخون» اشاره داشت و تصریح کرد: این شهید بزرگوار تاکید می کرد «روزی که جنگ فیزیکی بود، ما در سنگرها، وظیفه خود را انجام دادیم و امروز نوبت شماست که در جبهه فرهنگی به نقش خود عمل کنید و این کار شما نسبت به کاری که ما کردیم کمتر نیست و رسالت سنگینی دارید و در واقع شما هنرمندان نسبت به ما رزمنده تر هستید».

کارگردان نمایش «اروندخون» افزود: سردار غلامی می گفت «سربازان و فرماندهان جنگ نرم شما هستید و به شما افتخار می کنیم».

زارعی تصریح کرد: زنده نگاه داشتن یاد شهیدان و فراموش نکردن دفاع مقدس برای سردار شهید غلامی و فرماندهان عملیات کربلای4 بسیار مهم و ارزشمند قلمداد می شد.  

کارگردان نمایش «اروندخون» تصریح کرد: حقیقتا در پنج شبی که سردار غلامی به تمرین و محل نمایش «اروندخون» آمدند، با ایشان زندگی کردیم و به همراه عوامل این کار، ساعت های به یادماندنی را شاهد بودیم.  

زارعی با اشاره به خبر شهادت سردار غلامی در مبارزه با تکفیری های داعش در سوریه، اظهار داشت: هنگامی که خبر شهادت این سردار بزرگ را شنیدم، در ابتدا شوکه شدم چرا که شرایط سنی و جسمانی ایشان با توجه به جانبازی دوران دفاع مقدس، شاید  مناسب حضور در جبهه سوریه نبود.

*حسرتی که حسرت نماند!

وی با تاکید بر اینکه واقعا حق سردار غلامی شهادت بود، تصریح کرد: این شهید بزرگوار هنگامی که درباره دوستان شهید خود صحبت می کرد، حسرت عجیبی نسبت به شهادت داشت و دائم می گفت آنها رفتند و ما از قافله شهادت جاماندیم اما ایشان نیز به آرزوی دیرین خود رسید و مبارکش باشد.

خاطرنشان می شود سردار شهید احمد غلامی یکی از فرماندهان سپاه در دوران دفاع مقدس ، دهم شهریورماه حین مبارزه با تروریست های تکفیری و دفاع از حرم حضرت زینب(س) در حلب سوریه به شدت مجروح شده و بعد از یازده روز که در وضعیت کما قرار داشت،  بیست و یکم شهریورماه به شهادت رسید و امروز پس از طواف در حرم حضرت عبدالعظیم(ع) در جوار قبور شهیدان صیاد شیرازی و حاج داوود کریمی در قطعه 29 گلزار شهدای بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

گفتنی است وی مسئولیت جانشینی فرماندهی لشکر 10 سیدالشهدا(ع) را تا سال 62 و فرماندهی تیپ مستقل 110 شهید بروجردی را تا پایان دفاع مقدس بر عهده داشت.

انتهای پیام/313/33  

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha